BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Osztalékelőleggel kezdi az évet a Duna House

Részvényenként 13,1 forintos osztalékelőlegről dönthet januárban a Duna House rendkívüli közgyűlése.

Tegnap piaczárás után tette közzé a Duna House a 2021. január 14-re összehívott rendkívüli közgyűlés határozati javaslatait. Az Igazgatóság javasolja, hogy a Közgyűlés határozzon mindösszesen 450 millió 481 ezer 97 forint összegű osztalékelőleg kifizetéséről a törzsrészvényesek részére. Ami részvényenként 13,1 forintot jelent. A dolgozói részvények után nem fizetnének osztalékelőleget.

Fotó: Kallus György / VG

A Duna House tavaly részvényenként 250 forint osztalékot fizetett, míg az idei évben elmaradt az osztalékfizetés.

A Közgyűlés elé terjesztik elfogadásra a 2020. szeptember 30-i fordulónappal készített IFRS szerinti közbenső mérleget is, melynek főbb adatai: a teljes átfogó jövedelem, ami 1 milliárd 31 millió forint és a mérlegfőösszeg, amely 15 milliárd 903 millió forint. Az első 9 havi adózott eredmény (1,031 milliárd forint) jelentősen elmarad az előző évi azonos időszakának adózott eredményétől (1,504 milliárd forint).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.