BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Pfizer negyedéves nyeresége kisebb lett a vártnál

A Pfizer azzal számol, hogy az új oltóanyag eladásából mintegy 15 milliárd dollár bevételre tesz szert az idén.

Elemzők által vártnál kisebb lett a Pfizer amerikai gyógyszergyártó tavalyi utolsó negyedévi nyeresége, ugyanakkor a becsültnél nagyobb volt a bevétele.

A cég megemelte idei nyereség-előrejelzését.

A cég kedden azt közölte, hogy a december végével záródott negyedévben az adózott eredménye 594 millió dollár, részvényenként 10 cent lett az egy évvel korábbi 337 millió dollár, részvényenként 6 cent veszteség után.

A szakértők által inkább követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség 42 centre emelkedett az egy évvel korábbi 36 centről, de így is elmaradt a szakértők által becsült 50 centtől.

Fotó: AFP/Image Point FR/BSIP

A Pfizer negyedéves bevétele 12 százalékkal, 11 milliárd 684 millió dollárra nőtt, felülmúlta a várt 11 milliárd 480 millió dollárt.

A vakcinák kidolgozásával foglalkozó ágazat bevétele 2 milliárd dollár volt, 17 százalékkal meghaladta a 2019 utolsó negyedévit.

A gyógyszergyártó kedden megemelte a folyó pénzügyi év részvényarányos eredményére vonatkozó várakozását, azt 3,00-3,10 dollárról 3,10-3,20 dollárra módosította.

Emellett idén 59,4-61,4 milliárd dollár bevételre számít a vállalat, nagyobbra a szakértők által becsült 56,72 milliárd dollárnál.

 

A Pfizer azzal számol, hogy az új koronavírussal szemben kifejlesztett oltóanyagának az eladásából mintegy 15 milliárd dollár bevételre tesz szert az idén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.