BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Első fokon pert nyert az Enefi leánycége

Nullára írták le a követeléseket, ezért a jogerősen megítélt összegek növelik az eredményt.

Első fokon, nem jogerősen pernyertes az Enefi gyergyószentmiklósi kapcsolt vállalkozása, az E-Star CDR SRL (CDR) az alperes Gyergyószentmiklós Városával szemben. Ez a kártérítési perből leválasztott per, amelynek tárgya a távhőár különbözetből származó, meg nem valósított jövedelemre vonatkozó 447.454,13 lej és utána járó kamat követelésről szól – tette közzé a társaság a BÉT honlapján.

A közlemény arra is kitér, hogy

a CDR korábban a kártérítési per jogalapja tekintetében már jogerősen pert nyert az önkormányzattal szemben.

Az összegszerűség vonatkozásában pertaktikai okokból három per van folyamatban, melyből a legkisebb pertárgyértékű, távhőár különbözetről szóló per záródott le első fokon a CDR pernyertességével.

Fotó: AFP

Ezen kívül még két per folyik.

Az egyik, a kártérítési perből leválasztott per, amelynek tárgya a koncessziós díj visszafizetése 3.071.101,56 lej + kamat követelésről szól. A másik, a kártérítési perből leválasztott per, amelynek tárgya az alap-kártérítési perben megfogalmazott beruházásokra vonatkozó kártérítés: 100.707.289 RON és annak járulékai, plusz a teljes leszerződött időszakra az éves belső nyereség rátájának 15 százaléka.

A társaság azt is közölte, hogy ezek a követelések korábban a könyvvizsgálati szabályok szerint teljes egészében leírásra kerültek, így nulla forinton vannak nyilvántartva a konszolidált könyvekben.

Ezért jogerős döntés esetén a megítélt összegek növelik a tárgyidőszaki eredményt és így a saját tőkét is.

Míg Soós Csaba az ENEFI Nyrt. Igazgatóságának elnöke úgy nyilatkozott: vélhetően a Gyergyószentmiklósi Önkormányzat csalódottságára utal az a kétségbeesett lépés is, hogy a társaság marosvásárhelyi kapcsolt vállalkozásának pernyertességét követően a város menesztette jogi képviselőjét, aki eljárt a Marosvásárhelyi Önkormányzat képviseletében is, és új jogi képviselőt bízott meg az ügyben, s ebben a perben már az új ügyvéd képviselte a várost.

Az Enefi pénteken 20 milliós forgalommal, 5 százalékos pluszban nyitott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.