BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most sanszos a pozitív korrekció

echnikailag fontos támasz közelében fordult az euró-dollár árfolyama az elmúlt napokban.

Technikailag fontos támasz közelében fordult az euró-dollár árfolyama az elmúlt napokban, a 200 napos mozgóátlag közelsége, illetve a csökkenő trendcsatorna alsó trendvonala állította meg a csökkenő mozgást.

Tegnap sikerült az 1,1870-es szint felett zárnia a kurzusnak, s ma is felette mozog a jegyzés, az RSI indikátor pedig vételi jelzést adott

– mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: a jelenlegi technikai kép alapján jó esély van egy pozitív korrekciós hullámra.

Fotó: AFP

Szerinte az emelkedés az 1,19-es szint szignifikáns áttörésével indulhatna meg, s elsőként az 1,20-as szintig, majd a csökkenő csatorna felső trendvonaláig (1,2130) vinné fel a jegyzést.

A hét további mozgását természetesen nagyban befolyásolja az Európai Központi Bank csütörtök délutáni kommunikációja.

Az Equilor elemzője szerint a jelenlegi helyzetben nem érvényes a 2009-2019 közötti időszakban tapasztalható törvényszerűség, mikor a monetáris lazítás, illetve az eszközvásárlási programok bővítésének bejelentése nagymértékben gyengítette a közös európai fizetőeszközt. Mivel a hozamok emelkedése a gazdasági kilábalást lassítja, illetve veszélyezteti, a PEPP program bővítése, vagy akár az arra tett ígéret is az erősebb euró irányába mutatna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.