BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb rekord a lakáspiacon

Idén februárban az elmúlt 10 év legtöbb tranzakcióját bonyolították Magyarországon.

A Duna House által becsült 14 569 darab tranzakció 11 százalékkal erősebb forgalmat mutat 2020 februárjához képest és az idén januári, szintén kimagasló, havi adatokat is 30 százalékkal felülmúlja.

Amint az a társaság által a BÉT honlapján közzétett tranzakciószám becslésben olvasható,

az adásvételek számában 14 ezer feletti darabszámmal utoljára 2018-ban és 2019-ben találkozhattunk 3 esetben, az elmúlt 10 évben az eddigi csúcstartó 2016 júniusa volt 14 550 tranzakcióval.

Fotó: Kallus György / VG

Az otthonteremtési kedvezmények okozta aktív kereslet továbbra is érezhető a piacon és egyre erősebben látszódik az adásvételek számában is. Az elemzők szerint a tavaszi hónapokra is kitarthat ez a lendület, így

38-39 ezer ingatlan cserélhet tulajdonost az első negyedévben.

Két számjegyű növekedést ért el a fontosabb pénzügyi sorokon a Duna House 2020-ban a múlt pénteken közzétett gyorsjelentés szerint, de a menedzsment a hálózatfejlesztési költségek miatt alacsonyabb számokat vár az idén. Az ingatlanos cég befektetői 10 százalékos osztalékhozammal számolhatnak a hivatalos javaslat alapján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.