BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre izgalmasabb szinteken a forint

355 forintos euró alatt lesz szignifikáns a 200 napos mozgóátlagnál húzódó támasz letörése.

Az euró–forint 357,8-re esett, ezzel letörte a 200 napos mozgóátlag 358,5-es értékét. Ám ez még nem feltétlen jelenti, hogy elkerülhető a felpattanás.

Fontos támaszok alá került az euró–forint árfolyama, jelenleg a hosszú távú emelkedő trendvonal és a 200 napos mozgóátlag alatt vagyunk

– mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője.

Hozzátéve: a mozgás ugyanakkor még nem szignifikáns, könnyedén visszakapaszkodhat a 358-as szint fölé a jegyzés a következő napokban.

Fotó: Shutterstock

Az Equilor elemzője továbbra is fenntartja véleményét, hogy csak a 355-ös szint letörése esetén búcsúzhatnánk el az emelkedő trendtől.

Míg Miró József, az Erste vezető elemzője a hét végén arra hívta fel a figyelmet, hogy a 200 napos mozgóátlag jelentette támaszt bő két éve nem sikerült tartósan letörnie a forintnak, így ha most sikerülne, az markáns fordulatot jelezne a forint megítélésében

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.