BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő export-import számok Pekingből

Márciusban is robusztus volt a kínai külkereskedelem bővülése.

Tavaly márciusban még dúlt a koronavírus-járvány Kínában, ezért alacsony bázisról indultak az adatok, de ezzel együtt is egészen elképesztő számokat közölt a kínai statisztikai hivatal.

Az import 38,1 százalékkal bővült éves bázison, míg az export 30,6 százalékkal. Összességében a külkereskedelmi mérleg a várt 52,05 milliárd dolláros többlettel szemben mindössze 13,8 milliárd dolláros többletet mutatott.

Ám az előző havi 103 milliárd dolláros többlet minden eddigi rekordot megdöntött.

Fotó: Wang Kai / Xinhua/AFP

A ma reggeli adatok megerősítik a kínai gazdaság rendkívül gyors kilábalását, mind a külső, mind a belső kereslet rendkívül élénk – emelték ki az Equilor elemzői.

Míg a KBC elemzői szerint az adatokból fordulat látszik az eddig jelentősen emelkedő export a gazdasági helyreállás egyik első szakasza volt, míg a vártnál jóval nagyobb mértékben emelkedő import pedig a belső kereslet erősödésre utalhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.