BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még mindig sanszosabb a forint felpattanása

A 200 napos mozgóátlag két éve mindig megfogja az erősödő forintot.

A forint a többi régiós devizával együtt erősödött a szerdai kereskedésben. Az euró-forint árfolyama 359 alá csökkent, ezzel megközelítette a 200 napos mozgóátlag 358,05-ös értékét. Csütörtök délelőtt 358,64 közelében jegyezték az euró-forint kurzust.

A 200 napos mozgóátlag jelentette támaszt bő két éve nem sikerült tartósan letörnie a forintnak, így ha most sikerülne, az markáns fordulatot jelezne a forint megítélésében

– vélekedett Miró József, az Erste vezető elemzője. Szerinte, azonban valószínűbbnek tűnik, hogy a korábbi alkalmakhoz hasonlóan a mozgóátlagról ismét fel fog pattanni a forint árfolyama.

Fotó: Getty Images

Hosszú távú támaszokhoz érkezett az euró-forint jegyzése, a 200 napos mozgóátlag és egy fontos trendvonal is tesztelésre került, ahonnan jó eséllyel emelkedés indulhat

– mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: így a jelenlegi szinteken kedvező hozam/kockázat aránnyal long pozíció nyitására adódhat lehetőség.

Pozitív korrekció esetén az 50 napos mozgóátlag jelentheti az első fontosabb ellenállást 361,51-nél. Míg az emelkedés forgatókönyvét a több éves hosszú trendvonal által rajzolt 355-ös szint szignifikáns letörése esetén kell csak elvetni, s a stop loss szintet is érdemes ide letűzni, így elkerülhető, hogy kisebb leszúrások zárják a long pozíciót – hangsúlyozta Varga Zoltán.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.