BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MKB: magasabb célár mellett semleges ajánlás a Masterplastra

A modellfrissítést az építőipari alapanyaggyártó társaság héten elnyert, nagy értékű egészségipari megrendelése tette indokolttá.

Az eddigi 2915 forintról 3072-re emelte a Masterplast-részvények célárát az MKB Bank péntek délelőtt közzétett elemzésében.

Az új árfolyam-várakozás közel öt százalékkal alacsonyabb a csütörtöki záróárnál, ezzel összhangban a bankház vételről semlegesre módosította a papírokra vonatkozó ajánlását.

A modellfrissítést az építőipari alapanyaggyártó társaság héten elnyert, nagy értékű egészségipari megrendelése tette indokolttá,

amely értelmében a Masterplast szeptemberig mintegy 4,464 milliárd forint értékben szállít minőségi tanúsítvánnyal ellátott védőruhákat a magyar egészségügy részére.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

Az MKB szerint az Országos Kórházi Főigazgatósággal megkötött szerződéshez hasonló méretű megrendelése még nem volt a vállalatnak, így mérföldkőnek számít, és nagyban hozzájárul az idei eredménycélok teljesítéséhez.

Ennek várható hatásait építette be vállalatértékelési modelljébe az MKB, amely már 150,5 millió eurós forgalom mellett a korábban vártnál 800 ezer euróval magasabb, 13,8 milliós üzemi eredményre számít a társaságtól, a szabad készpénzáram pedig a korábban becsültnél négyszer nagyobb, közel 1,7 millió lehet.

A mérföldkőnek számító megrendelés részleteiről és a társaság egészségipari fejlesztéseiről Nádasi Róbert vezérigazgató is beszélt lapunknak adott keddi interjújában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.