BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Törökország központi szabályozással vetne véget a kriptopiaci káosznak

A török kriptopiacok napi kereskedési volumene az elmúlt 24 órában nagyjából 1,6 milliárd dollár (körülbelül 480 milliárd forint) volt.

Törökország a kriptovaluták piacának szabályozását tervezi, miután a közelmúltban két helyi kriptotőzsde is összeomlott – számolt be róla a Bloomberg.

A kormány egy magas rangú, név nélkül nyilatkozó tisztviselője szerint a tervek között egy központi letétező bank megalapítása szerepel,

amely segítene kiküszöbölni az olyan kockázatokat, mint amelyeket a Thodex és a Vebitcoin tőzsdék múlt heti összeomlása okozott. A szabályozás kereteit a török pénzügyminisztérium várhatóan heteken belül kidolgozza.

A tárca nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Fotó: Shutterstock / Shutterstock

A kriptovaluták török állampolgárok tömegei számára lettek vonzók, miután a líra gyengélkedése és az árak instabilitása miatt sokan megtakarításaik alternatív megvédésére törekednek.

A török kriptopiacok napi kereskedési volumene az elmúlt 24 órában nagyjából 1,6 milliárd dollár (körülbelül 480 milliárd forint) volt.

A kriptopiaci káosz múlt héten szerdán kezdődött, amikor az isztambuli székhelyű Thodex leállította a kereskedelmet, és vezérigazgatója – a 27 éves Faruk Fatih Özer – elmenekült az országból. A török hatóságok hajtóvadászatot indítottak az elfogása érdekében.

A délnyugati Muğla városban működő Vebitcoin börze pénteken leállította a működését romló pénzügyi feltételekre hivatkozva. İlker Baş vezérigazgatót és a tőzsde további három alkalmazottját hétfőn hivatalosan letartóztattak – jelentette az állami Anadolu hírügynökség.

Nem csak a török botrány miatt volt rossz hete a bitcoinnak, Joe Biden adózással kapcsolatos ötlete miatt közel 200 milliárd dollárral szűkült a kriptovaluta-piac.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.