BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egybegyúrta szerbiai leánybankjait az OTP

Az OTP banka Srbija néven létrejött új, integrált pénzintézet 5,6 milliárd eurós mérlegfőösszege alapján a második legnagyobb bank Szerbiában.

Sikeresen lezárta két szerbiai leánybankjának több mint másfél éve megkezdett integrációját az OTP Bank, így a Vojvođanska banka és az OTP banka Srbija mától összeolvadva egy pénzintézetként működik tovább OTP banka Srbija néven – jelentette be a magyar nagybank csütörtökön.

Az új, integrált pénzintézet piacvezető a szerbiai hitelezési piacon, 5,6 milliárd eurós mérlegfőösszege alapján pedig a második legnagyobb bank Szerbiában, ahol összesen 213 fiókkal és a legtöbb – 322 – ATM-mel rendelkezik.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

Az OTP 2006 óta van jelen a szerb piacon, a Vojvođanska banka 2017-ben, az OTP banka Srbija 2019-ben csatlakozott a bankcsoporthoz. Az integráció stratégiai mérföldkövet jelent a legnagyobb szerbiai bank létrehozását célként kitűző OTP Bank számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.