BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MKB Bank: céláremelés és semleges ajánlás a Masterplastra

A feljebb srófolt árfolyamvárakozás kilenc százalékkal alacsonyabb a keddi záróárnál.

A korábbi 3072 forintról 3213 forintra emelte a Masterplast részvényeire vonatkozó célárát az MKB Bank. A feljebb srófolt árfolyamvárakozás kilenc százalékkal alacsonyabb a keddi záróárnál, az ajánlása ezért változatlanul semleges. A bankház az építőipari gyártóvállalat rendkívül erős első negyedéves eredményét követően változtatott vállalatértékelési modelljén.

Fotó: Masterplast

A Masterplast első negyedévben elért, 38 millió eurót meghaladó árbevétele bő másfélszerese a tavalyi azonos időszakénak, nagyrészt a 2020 derekán megvásárolt, főleg az egészségiparban termelő németországi üzem hozzáadott forgalmából adódóan, miközben az alaptevékenység bevétele is szépen növekedett.

A cég az EBITDA-soron csaknem négyszeresére hízó eredményről adott számot, miközben egy év alatt megtízszerezte a profitját, amely 2,8 millió euróra futott fel az időszak végén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.