BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napokon belül eldőlhet az olajár iránya

Az OPEC+ ülés, meg az iráni hírek határozhatják meg az amerikai típusú könnyűolaj árazását, mely napok óta a 67 dolláros ellenállásnál toporog.

Fontos ellenállási szinthez érkezett a kőolaj árfolyama – mondta Bosnyák Zsolt, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: az amerikai típusú könnyűolaj 67 dollárnál tanyázik már napok óta, s a további irányt a héten esedékes OPEC+ ülés, illetve az iráni kínálatról kiszivárgó további hírek határozhatják meg.

Kedden fog ismét ülésezni a kartell, s várhatóan nem fognak változtatni a korábban júliusra irányzott termelésnövelési pályán, azaz 840 000 hordó/nappal nőhet a csoport olajkihozatala – folytatta az elemző.

Fotó: AFP

Míg keresleti oldalon a gazdaságok újranyitása pozitív az olaj számára, azonban amennyiben újra megkötésre kerülne az atomalku Iránnal, az növelhetné az olaj világpiaci kínálatát.

A koronavírus ázsiai fellángolása sem tudta megállítani az olaj emelkedő tendenciáját, ugyanis az amerikai és európai keresletnövekedés kárpótolta az így kieső volumeneket – tette hozzá Bosnyák Zsolt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.