BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitív kezdés az amerikai tőzsdéken

A befektetők azt remélik, hogy a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nem változtat rendkívül laza monetáris politikáján a gazdasági növekedés lassulására utaló jelek közepette.

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók csütörtökön:

  • a 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,11 százalékos,
  • az S&P 500-as mutató 0,33 százalékos,
  • a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,32 százalékos pluszban nyitott.
Fotó: Shutterstock

A nyitás előtti kereskedésben jelentősen nőtt az árfolyama az olyan technológiai nagyvállalatok, mint az Apple, a Netflix és az Amazon, amelyeket általában felfelé húz az alacsony kamatszint. 

Az olajvállalatok, köztük az Exxon Mobil, a Chevron és a Schlumberger, 0,2 százalék és 0,5 százalék közötti pluszban várták a nyitást, követve a nyersolajárak emelkedését.
A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1853 dollárt adtak, 0,11 százalékkal gyengült a dollár. 

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,14 százalékkal 1811,16 dollárra, a decemberi szállítású aranyé pedig 0,14 százalékkal 1813,50 dollárra esett a New York-i árupiacon. A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. Fél négykor a novemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,63 százalékos pluszban, 72,76 dolláron, az októberi szállítású WTI pedig 1,90 százalékos nyereségben, 69,89 dolláron forgott.

A befektetők azt remélik, hogy a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nem változtat rendkívül laza monetáris politikáján a gazdasági növekedés lassulására utaló jelek közepette.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.