BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol vitte a hátán a hazai indexet

Erősödött a BUX a hét második kereskedési napján.

Az energiakrízis és az inflációs félelmek dacára kedden felpattantak a meghatározó európai tőzsdeindexek. A DAX és a londoni FTSE 100 közel 1 százalékos, míg a párizsi CAC 40 csaknem 1,5 százalékos pluszba verekedte magát.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Velük tartott a BUX is, bár jóval kisebb sebességgel. Igaz, az utóbbi időben inkább felülteljesítő volt a hazai piac. A pesti börze vezető tőzsdemutatója 0,3 százalékkal, 52 370 pontra emelkedett, pedig a vezető papírok közül csak a Mol kurzusa tartott felfelé. Az azonnali részvénypiac forgalma éppen csak, hogy meghaladta a 8 milliárd forintot. 

Az OTP-papírok árfolyama 0,4 százalékkal, 18 420 forintra süllyedt, a bankrészvényekkel 3 milliárd forint értékben kötöttek ügyleteket. A Mol viszont 2,1 százalékkal lőtt ki az olajpapírok nemzetközi trendjével összhangban, és 2660 forinton búcsúzott a kereskedéstől. Gyengült ugyanakkor a Richter, mégpedig 0,2 százalékkal, 8410 forintra. A Magyar Telekom záróértéke pedig 0,7 százalékos csökkenést követően 422 forinton állapodott meg. 

A kisebb kapitalizációjú papírok sorában a 4iG 2,8 százalékot veszített értékéből, és 953 forinton zárt. Jól szerepelt ellenben a Waberer’s, amely 2,1 százalékkal került feljebb, és 2410 forinton hagyta el a parkettet. A forint némileg gyengült, este 357,8 forintot kellett adni egy euróért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.