BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól kezdte az októbert a Nagy Alma

Indexemelkedéssel inult pénteken a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi nagy, egy-másfél százalékos veszteségek után.

Az irányadó New York-i tőzsdemutatók közül:

  • a Dow Jones index 0,79 százalékos,
  • az S&P-500 index 0,50 százalékos,
  • a Nasdaq Composite index 0,31 százalékos emelkedéssel kezdte október és az amerikai pénzügyi év első negyedévének első kereskedési napját.
Fotó: Shutterstock

Az indexek 4-5 százalékos veszteséggel fejezték be a szeptemberi hónapot, ami az S&P index esetében a tavaly márciusi óta a legnagobb havi esése volt. A negyedévet a DJIA és a Nasdaq indexek csekély változással, az S&P index közel másfél százalékos emelkedéssel fejezte be. Az év eleji értékénél viszont a DJIA 10 százalékkal, az S&P-500 index 15 százalékkal, a Nasdaq Composite index 12 százalékkal áll erősebben.

A pénteki kereskedés előtt kedvező vállalati hírek láttak napvilágot, a Merck részvénye a Covid-ellenes szerről tett bejelentése után nyolc százalékkal emelkedett a tőzsdén kívüli forgalomban. Konkurensei, a Moderna és a Pfizer részvények csökkentek.

A Brent nyersolaj ára 0,06 százalékkal állt magasabban az amerikai piacok nyitásakor a nemzetközi kereskedelemben hordónként 78,36 dolláron, a WTI ára pedig 0,07 százalékkal csökkent 74,97 dollárra. A Brent ára 56 százalékkal, a WTI ára 58 százalékkal áll az év eleji felett.

Az arany spot ára 0,03 százalékkal áll magasabban 1757,19 dolláron, az eurót 0,23 százalékkal jegyzik erősebben 1,1601 dolláron.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.