BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Google felhőbe települ a chicagói határidős tőzsde

Az Alphabet 1 milliárd dollárt fektetett a világ legnagyobb börzéjébe.

A Google anyavállalata 1 milliárd dollárt fektetett a CME határidős tőzsdébe, és csütörtökön megállapodtak, hogy a börze kereskedési rendszerét áthelyezik a felhőbe. Így a Google Cloud üzletág egy napi több ezer milliárd dolláros piac számára nyújt technológiai hátteret. 

Valójában az üzlet csak a CME piacának mérete miatt különleges, hiszen ma már bevett gyakorlat a tengerentúlon, hogy a vállalatok a számítógépes adatfeldolgozást és adattárolást kiszervezik technológiai cégekhez.

Fotó: Shutterstock

A Wall Street Journal a megállapodás kapcsán emlékeztet, hogy az olyan nagy felhőszolgáltatók, mint a Amazon, a Microsoft és a Google, most a pénzügyi szolgáltatási szektor piaci pozícióiért küzdenek. 

A chicagói székhelyű CME, 79,2 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával a világ legértékesebb tőzsdei üzemeltetője.

A Google Cloud pedig a negyedik legnagyobb felhőszolgáltató, amely tavaly a globális felhőinfrastruktúra-bevételek 6,1 százalékát könyvelte, egy olyan piacon, ahol az Amazon a legnagyobb szereplő, 40 százalékos piaci részesedéssel, míg a második és harmadik helyet a Microsoft és az Alibaba foglalja el. 

A Nasdaq tavaly jelentette be, hogy még ebben az évtizedben a felhőbe települ, de még nem választott szolgáltatót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.