BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változatlan nyitás után esésben a BUX

Negatív kereskedési kedv jellemzi hétfő délelőtt a pesti börzét.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX változatlanul 55 099,88 ponton nyitott hétfőn, majd gyengülésbe kezdett, és hamar 0,15 százalékos mínuszba váltott.

Fotó: KALLUS GYORGY / VG

A vezető részvények közül:

A BUX 1,5 százalékot esett pénteken, 15 milliárd forintos forgalomban, a nehezék főként az OTP és kisebb részt a Mol volt, az MTel kissé emelkedett – ismertette Horváth András, a Takarékbank vezető elemzője.

A pesti börzére kedvező hatással lehet, hogy szinte minden téren felülmúlta a várakozásokat a Richter a harmadik negyedévben. Az árbevétel 14,4 százalékkal történelmi rekordra, 157,5 milliárd forintra emelkedett, kissé meghaladva a 154,9 milliárdos várakozásokat, az üzemi eredmény 10,6 százalékkal, 33,1 milliárdra, a 32,5 milliárdos várakozások fölé emelkedett, míg az adózott eredmény 67,3 százalékkal történelmi csúcsra, 38,5 milliárdra ugrott, messze felülmúlva a 32,3 milliárdos várakozást

A szakértő oldalazást vár az európai tőzsdéktől, mivel hétfőn nem érkeznek különösebb piacmozgató adatok, a monetáris politikai fejlemények mozgathatják a befektetők fantáziáját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.