BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhe pluszban indított New York

Szerény indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán.

Szerény indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,02 százalékos, az S&P-500 index 0,11 százalékos, a Nasdaq Composite index pedig 0,18 százalékos emelkedéssel nyitott.

Kedden az indexek vegyesen zártak az idei legalacsonyabb kereskedési volumen közepette. Az amerikai részvényindexek a harmadik egymást követő évet fogják nagy nyereséggel befejezni. Az S&P indexnek ez lesz a legjobb három éves teljesítménye 1999 óta. A DJIA 19 százalékkal, az S&P 27 százalékkal, a Nasdaq 22 százalékkal áll az év eleji értéke felett.

Fotó: Shutterstock

A Tesla részvénye két százalékkal drágult a tőzsdén kívüli forgalomban a szerdai piaci nyitás előtt. Elon Musk a Tesla alapító-vezérigazgatója újabb csomagot értékesített részvénypakettjéből több mint egymilliárd értékben. A mostani eladással Elon Musk, a cég legnagyobb részvényese már csaknem teljesítette ígéretét, hogy eladja a birtokában lévő részvények 10 százalékát. A Tesla árfolyama az idén eddig már 54 százalékkal emelkedett a tavalyi 743 százalékos növekedés után.

Az olajár csökkent, 

az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,41 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 75,67 dolláron, a Brent ára 0,27 százalékkal csökkent 78,73 dollárra. A WTI ára 61 százalékkal, a Brent ára 57 százalékkal áll az év eleji felett.

Az arany spot ára 0,82 százalékkal áll alacsonyabban 1790,60 dolláron unciánként. Az arany ára kilenc százalékkal csökkent az év eleje óta. Az eurót 0,06 százalékkal jegyzik erősebben 1,1318 dolláron. Az euró hét százalékkal gyengült a dollárral szemben az év eleje óta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.