BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendületet vehet az OTP részvény 17 ezer forint felett

Technikai elemzés: nagyobb az esélye, hogy emelkedéssel kezdje a BUX az újévet

Jelentős mozgásokat hozott az év utolsó két hónapja a tőzsdén. A történelmi csúcsot még november elején érte el a BUX index 56233 pontnál. Ezután korrekció kezdődött, december 23-án került mélypontra az árfolyam 48861 pontnál, ahonnan újabb emelkedés következett. Amíg a 48861 pontnál látható mélypont nem törik, addig nagyobb a valószínűsége, hogy hamarosan újabb emelkedő szakasz indul. 

Az OTP részvény novemberi, 19590 forintnál látott rekordját követően az utóbbi két hónap azonban a korrekcióról szólt, decemberben már 15500 forintnál is járt az árfolyam, amely több mint 6 hónapos mélypontot jelentett. 15500 forint egy erős támaszt jelent, amíg a szint felett tartózkodik az árfolyam, addig hosszútávon érvényes az emelkedő struktúra. Erős fordulós jelzések egyelőre nincsenek, de 17000 forint felett már arra lehet számítani, hogy ismét egy emelkedő szakasz veszi kezdetét. 

Egészen az üzemanyag árának befagyasztásáról napvilágot látott bejelentésig tudott erőteljesen emelkedni a Mol. Szeptember vége és november eleje között 2400 forintról 2800 forintig emelkedett az árfolyam, ahonnan hirtelen zuhanni kezdett. Két hét alatt 2400 forintig esett vissza a kurzus és sávozás alakult ki 2400-2550 forint között. December utolsó két napjában erőteljes emelkedés indult, ha az újévben is folytatódna ez a mozgás, és sikerülne a 2550 forintos ellenállást áttörnie az árfolyamnak, akkor ismét egy emelkedő szakasz vehetné kezdetét. 

Augusztus végén egy intenzív emelkedés után a Richter 9185 forintnál új csúcsot ért el, ahonnan egy korrekció indult. Október elejére 8280 forintig esett az árfolyam, amely erős támaszt jelentett a gyógyszerpapírnak, és gyorsan meg is érkezett a pozitív fordulat. November elejére 9000 forint fölé emelkedett az árfolyam, majd gyorsan ismét esni kezdett, és 12 kereskedési napon keresztül zuhant egyhuzamban a Richter. A 8280 forintos támasz ezúttal is megfogta az esést, majd november második felében és decemberben oldalazott az árfolyam 8400-8800 forint között. Augusztus vége óta nem látható egyértelmű trend az árfolyamban, a 8280-9000 forint közötti sávban mozog az árfolyam. Az emelkedő trend pedig 9000 forint felett nyerne megerősítést.  

A Magyar Telekom árfolyamának emelkedése november elején elakadt a 438 forintos ellenállásnál. Ez a szint szeptemberben állította meg utoljára az árfolyamot, ahonnan korrekció indult és a 401 forintnál húzódó támaszt is megközelítette az árfolyam. Az elmúlt hetekben egy bázist alakított ki az árfolyam 401 forint felett, ha sikerülne 414 forint fölé kapaszkodnia az árfolyamnak, akkor ismét egy emelkedő szakasz indulhatna. Ebben az esetben a következő hetek ismét az emelkedésről szólhatnának, és a 439 forintos lokális maximumot vehetné célba a Magyar Telekom árfolyama. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.