BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Alteo és az OTP ralijával erősödött a BUX

Optimista széljárás uralta az európai tőzsdéket hétfőn, a vezető nyugat-európai indexek zömében egy százalék körüli emelkedéssel nyugtázták a napot. A magyar tőzsdén is a vevők diktálták a tempót, a BUX végül 0,7 százalékot erősödve, 44 310 ponton zárt. A hazai részvények 12,7 milliárd forint értékben cseréltek gazdát.

A blue chip részvények felemásan teljesítettek, a vezérszerepet közülük ezúttal is az OTP vitte. 

A legnagyobb hazai bankpapír 2,8 százalékkal 12 030 forintra drágult, míg Magyar Telekom fél százalékkal 405 forintig emelkedett. Nem sikerült viszont feljebb kerülnie a Molnak és a Richternek sem. Az olajtársaság részvényei 0,3 százalékkal ereszkedtek, de két forinttal így is a fontos, 2800 forintos technikai szint fölött fejezték be a napot. A Richter kurzusa 1,3 százalékkal 7245 forintig csúszott vissza.

Fotó: Shutterstock

Az indextagok közül magasan kiemelkedett a mezőnyből az Alteo, melynek 7,8 százalékos raliját a múlt pénteki bőkezű, 103 forintos osztalékjavaslat mellett a Dr. Kalliwoda Research hétfőn kiadott, 2992 forintos célára is hajtotta. A leggyengébb teljesítményt a Waberer’s nyújtotta 1,8 százalékos eséssel.

Nem volt jó napja a forintnak, amely a tőzsdezárásig 0,6 százalékkal gyengült az euróhoz képest. A közös európai pénzt ezzel ismét 375 forint fölött jegyezték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.