BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
VG Podcast
Gaál Gellért, Le Phuong Hai Thanh, Vágó Attila Concorde
ÜZLETRE HANGOLUNK

Fokozódnak a kivásárlási spekulációk a Telekom piacán

Concorde: mindössze 1100 forintot ér az orosz piac a Richter árfolyamában

Az orosz–ukrán háború okozta piaci turbulenciák és a homályos gazdasági jövőkép ellenére gálánsnak mondható osztalékjavaslatot fogalmaztak meg a vezető hazai tőzsdei nagyvállalatok menedzsmentjei. Talán a Telekom lóg ki ismét a sorból, ahol továbbra is inkább a részvény-visszavásárlásra helyezik a hangsúlyt, ami egyre erősíti azon spekulációkat, hogy a német nagytulajdonos célja a részvények fokozatos kivásárlása. 

Fotó: BÉT / BÉT

 

A Concorde elemzői szerint a szomszédban zajló háború előrelátható hatásai már beépültek a magyar papírok árfolyamába, kockázatot jelent ugyanakkor, hogy nem tudni, milyen gazdasági pályára készülhetünk a magas energiaárak, a megugró infláció, valamint az oroszokkal szemben elrendelt nemzetközi szankciók árnyékában.

A befektetési szolgáltató elemzői mindezek ellenére úgy vélik, hogy a négy blue chip fundamentumai – a legrosszabb háborús forgatókönyvek alapján is – erős maradt, a társaságok működését egy teljes orosz és ukrán eszközleírás sem rendítené meg.

A Richter célárát mindössze 1100 forinttal csökkentette a szakértő úgy, hogy modelljében a legrosszabb forgatókönyvvel számolt. Az OTP, a Mol és Telekom célára felülvizsgálat alatt áll, de a jelenlegi piaci szinten a kockázatok ellenére is alulértékeltek a papírok a szakértők szerint.

 

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast

Podcastok

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.