BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét kamatot emelt a brit jegybank

A várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal, 0,75 százalékra emelte az alapkamatot a Bank of England (BoE) annak ellenére, hogy az ukrajnai válság jelentős gazdasági bizonytalanságokat jelent az ország számára. Az alapkamat a harmadik emelést követően így 2020 márciusa óta most van a legmagasabb szinten. A monetáris tanács 8-1 arányban voksolt a 25 bázispontos emelésre, Jon Cunliffe, a bank helyettes kormányzója a tartás mellett szavazott.

A BoE előrejelzése szerint az infláció áprilisban eléri a nyolc százalékot – ez majdnem egy teljes százalékponttal magasabb, mint amit a múlt hónapban jeleztek. Ráadásul tovább is nőhet ennél az év folyamán – tették hozzá. Az energiaárakat tovább pörgeti az ukrajnai konfliktus, így azok megugorhatnak majd az ősszel a fogyasztók számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.