BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kicsi profitrealizálás a piacokon

A pesti tőzsde vezető indexe, a BUX bő fél százalékot csúszott szerda délelőtt.

Profitrealizálás indult a részvénypiacokon szerdán. Az orosz–ukrán tárgyalások fejleményeit követő kitörő öröm után már az ázsiai piacok is a reggeli kiábrándulás jeleit mutatták. Délelőtt aztán az európai indexek is sorra lekonyultak. A német DAX 1,36 százalékot esett a nap első felében, a francia CAC bő 1 százalékot. Míg Londonban erősen hezitálnak a befektetők, a plusz nulla és a mínusz nulla között oszcillál az FTSE index.

Fotó: Shutterstock

A pesti tőzsde vezető indexe, a BUX bő fél százalékot csúszott szerda délelőtt. Az OTP 1,78 százalékot esve benézett 13 ezer forint alá. A Richter is több mint 1 százalékot esett, 7500 forint alá került. Ellenben a Mol bő 1 százalékos emelkedést produkált a nap első felében, s a 3000 forintos szintet teszteli. 

Láthatóan túlárazták a piacok az orosz–ukrán tárgyalásokon elért eredményt – mondta a VG-nek Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: emellett azt a jól ismert parkettjelenséget is láthattuk, hogy a befektetők megvették a pletykát, aztán gyorsan eladták a hírt.

Az euró-forint 367 alatt mozgott. Félúton a letört 370-es meghatározó szint és a 365-nél húzódó következő támasz között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.