BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol tartotta a frontot a parketten

Minimális emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a BUX, a nap végére belehúzott a forint is.

Óvatosan tértek vissza az európai parkettre a befektetők a húsvéti szünetről, akik a háborús fejlemények mellett az amerikai jegybanki szigorítással kapcsolatos várakozásokat, valamint a vállalati gyorsjelentéseket árazták. A nyugati részvényindexek zömében kisebb gyengüléssel zárták a keddi kereskedést.

A pesti tőzsde vezető indexe, a BUX is mindössze 0,1 százalékkal tudott feljebb kerülni, elsősorban a Mol kiemelkedő teljesítményének köszönhetően. Az olajtársaság papírjai 2,4 százalékkal 3072 forintig emelkedtek, magasan kiemelkedve a többi blue chip közül.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A Magyar Telekom 0,8 százalékos emelkedést követően 390 forinton végzett, a Richter részvényeseinek viszont 0,1 százalékos erősödéssel kellett beérniük. A gyógyszercég záróárfolyama 7110 forint volt. Az OTP-nek ezúttal ennyire sem futotta, az első számú magyar bankpapír kurzusa bő két százalékkal 10 475 forintra esett vissza.

A kosártagok közül az osztalékfizetéshez több év kihagyás után visszatérő CIG Pannónia szerepelt a legjobban 3,1 százalékos ralival, míg a legnagyobb veszteséget a Waberer’s részvényesei könyvelhették el 2,6 százalékkal.

A forint piacán a napközi gyengülést követően késő délután érkeztek meg a vevők, a hazai fizetőeszköz így a tőzsdezárásra 0,6 százalékkal a 372-es szint alá erősödött vissza az euróval szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.