BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ennyi osztalékot fizethet az Alteo

Megugrott a cég nyeresége, amiből a részvényesek is szépen részesülnek osztalék formájában.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. igazgatósága részvényenként bruttó 103 forint osztalék kifizetésére tesz javaslatot a 2021-as év után, az osztalékról az április 19-re kitűzött éves rendes közgyűlés dönt – közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Fotó: KALLUS GYORGY

Ez jóval magasabb, mint a tavalyi, részvényenkénti 24 forintos összeg. A vállalat az IFRS (nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok) alapján készült, nem auditált, egyedi beszámolója szerint az árbevétel 2021-ben 13,76 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 13,72 milliárd forintról, ám a cég nyeresége ennél jóval nagyobb mértékben,  6,26 milliárd forintra emelkedett, a 2020-ban elért 266,91 millió forintról.  

Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a prémium kategóriában kereskednek, a papír hétfőn 2300 forinton zárt, az elmúlt egy évben legmagasabb árfolyama, egyben a történelmi maximuma 2570 forint, a legalacsonyabb árfolyama pedig 1200 forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.