BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödik a forint, birkózik az OTP

Különösen izgalmas a 11 ezres lélektani szinttel birkózó OTP technikai képe.

Forinterősödés zajlik pénteken. Az euró-forint kurzus 375 közelébe süllyed. Ám az Equilor technikai elemzése szerint, amíg a 30 napos mozgóátlag (375,09) felett mozog az euró-forint jegyzése, addig a forintgyengülés irányába mutat a technikai kép. Mivel a Bollinger-szalagok beszűkültek, a jövő héten nagyobb, trendszerű elmozdulás jöhet a forintpiacon. 

Pénteken, halovány korrekcióval, 42 ezer pont felett próbál megkapaszkodni a BUX-index, mely meghatározó támaszokat tört le a héten.

Különösen izgalmas a 11 ezres lélektani szinttel birkózó OTP technikai képe, mert emelkedő ék alakzatból tört le az árfolyama, miután az Európai Bizottság megindította Magyarország ellen a jogállamisági eljárást, illetve a miniszterelnök nem zárta ki a különadók emelését vagy akár újak bevezetését. 
Technikailag igen riasztó lett az OTP-grafikon összképe, a hosszabb távú alakzati célárfolyam ugyanis 4200 forint környékére mutat – mondta a VG-nek Varga Zoltán, az Equilor elemzője.

Hozzátéve: természetesen az orosz–ukrán háború alakulása a következő hetekben is meghatározó lesz a befektetői hangulat szempontjából, egy viszonylag rövid időn belül bekövetkező tűzszünet s jelentős előrelépés a tárgyalásokon átírhatja ezt a negatív technikai képet. Mindenesetre a Bollinger-szalagok beszűkültek, s ez nagyobb, trendszerű mozgás lehetőségére utal.

Jelenleg a meghatározó támaszok 10 ezer, majd 9360 forintnál húzódnak. Érdemi pozitív korrekcióhoz a 30 napos mozgóátlagot kellene áttörni, mely jelenleg 11 900 forint alatt húzódik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.