BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ralizik az OTP, gyengül a forint

Jó a hangulat a pesti tőzsdén.

Miközben zajlik a kormányinfó, és a befektetők Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentéseire várnak, az OTP 3,6 százalékos pluszba lendült. Ugyanakkor a MOL 1 százalékot veszített értékéből. A másik két blue chip, a Richter, és a Telekom 1 százalék alatti drágulást mutat. A BUX 1,2 százalékos erősödésben volt fél 11 után. A befektetők eladással reagáltak a Rába tegnapi profit figyelmeztetésére, ugyanis 3 százalékos mínuszban áll a kurzusa.

A Gloster piacára nem hozott vevőket, hogy az infokommunikációs cég tagja egy 250 milliárdos közbeszerzés nyertes ajánlattevő konzorciumának. A döntés nem jelent automatikus megrendeléseket a cégnek, az egyes konkrét beszerzéseket újra versenyeztetik.

A forint közben enyhén gyengült, a kora reggeli 370,50 filléres kurzus után, délelőtt 371,50 fillért kellett adni az euróért.

Az európai tőzsdék a londoni piac kivételével 1 százalék körül erősödtek a délelőtt folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.