BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A tízezer forintos szinttel küszködik az OTP, lefelé húzza a BUX-ot

Jelentős eséssel indult a csütörtöki kereskedés a pesti tőzsdén, az OTP mellett adják a Mol és a Richter papírjait is.

Nagyobb indexcsökkenéssel indult a csütörtöki kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX 1,1 százalékkal, 40 500 pontra gyengült a nyitást követően, főként az OTP esése miatt.

A vezető hazai bankpapír 1,7 százalékkal, 10 015 forintig esett, míg az olajtársaság részvényei 0,8 százalékkal, 2770 forintig ereszkedtek.

medve piac Bear market trend, red downtrend arrow lefele nyíl. Stock Exchange tőzsde and concept of a trading kereskedés chart. Low poly, wireframe 3d Raster illustration. Abstract polygonal image on blue neon background
Fotó: Shutterstock

A Richter kurzusa 1,3 százalékkal, 6675 forintig került lejjebb, a nagypapírok közül így egyedül a tegnapi piaczárást követően erős eredményt közlő Magyar Telekom tudott felfelé haladni, jegyzése egy százalékkal, 400 forintra erősödött.

A forint 0,3 százalékkal, a 381-es szintre gyengült az euróval szemben, miután a jegybank ezúttal nem változtatott az egyhetes betéti kamatot.

Európában is komoly eséssel nyitottak a börzék, a német DAX 2,3, a párizsi CAC 40 és a londoni FTSE-100 egyaránt 2,2 százalékkal esett csütörtök reggel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.