BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A zárásra megrázták magukat a piacok New Yorkban

A hétfői borúlátó hangulat drámai mértékben változott a kereskedés végére a tengerentúlon.

Noha a tengerentúlon a tőzsdék eléggé borúlátó hangulatban kezdték a heti kereskedést, a zárás előtt visszatért az optimizmus és az olyan technológiai cégek, mint a Microsoft és a Tesla által vezetett rali visszalökte a vezető indexeket a pozitív tartományba, noha a szerdai amerikai kamatdöntéssel kapcsolatos félelmek nem múltak el teljesen. Az emelkedő olajárak azonban a szektorban érdekelt cégeket is húzták magukkal fölfelé, így a nyitást uraló pesszimizmust sikerült leküzdeni.

Sunlight,Shines,On,The,Historic,Buildings,Of,The,Financial,District
Fotó: Shutterstock

A Dow Jones így 0,27 százalékos, az S&P 500 0,58 százalékos, míg a Nasdaq 1,63 százalékos emelkedéssel zárta a napot. A technológiai szektorban különösen jó teljesítményt nyújtottak a csipgyártó cégek és a Facebook mögött álló Meta közel 5 százalékos emelkedése is figyelemre méltó. Rendkívül jól szerepeltek  az Activision Blizzard részvényei is miután kiderült, hogy Warren Buffet cége, a Berkshire Hathaway jelentős részesedést vásárolt a játékfejlesztőben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.