BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Búcsút inthet BUMIX-tagságának a felfüggesztett SET Group

A tavalyi beszámolójának közzétételét elmulasztó társaság papírjaival huzamosabb ideje nem lehet kereskedni.

A május 24-i, azaz keddi kereskedést követően kikerülnek a BUMIX indexből a SET Group részvényei A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfői határozata alapján. 

A Standard kategóriás társaság papírjai huzamosabb ideje nem kereskedhetőek a BÉT-en, ez indokolja eltávolításukat a közepes és kis piaci tőkeértékű tőzsdei cégeket tömörítő indexből.

 Tavaly áprilisban Hasonló okból hullottak ki tavaly áprilisban az OTT-One részvényei is az indexkosárból.

Fotó: Kallus György/Világgazdaság

Mint ismert, a SET Group részvényeivel való kereskedést május 3-tól függesztette fel a Magyar Nemzeti Bank, mivel a társaság közgyűlése nem fogadta el határidőre konszolidált és egyedi beszámolóit. A jegybank emellett 6 millió forintos felügyeleti bírságot is kiszabott a cégre a 2021-es évről szóló beszámoló közzétételének elmulasztása miatt.

A társaság egy héttel később, május 10-én megismételt közgyűlése sem tudta megszavazni a tőzsdei cég tavalyi évről szóló beszámolóit, a tisztségviselők szerint azért, mert a tavaly még a SET tulajdonában állt, azóta viszont eladott Triman Építő Kft. nem szolgáltatott adatokat 2021-es számairól, ezért valamennyi napirendi pont tekintetében halasztást volt kénytelen kérni a SET Group igazgatósága.

A SET Group holnapi búcsújával 14 tagúra csökken a BUMIX mezőnye, a második számú részvénykosár szerdától az alábbi részvényeket tartalmazza: 4iG, Akko Invest, Alteo, ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, AutoWallis, CIG Pannónia, Graphisoft Park SE, Masterplast, NUTEX, Opus Global, PannErgy, Rába, Waberer’s.

Az indexkosár módisított súlyozási tényezőit kedden határozza meg és hozza nyilvánosságra a BÉT.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.