BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izomlázzal küzd a forint

Egyelőre képtelen talpra állni a hazai fizetőeszköz, az euróért 382,5 forintot kérnek a devizapiacon, reggel óta folyamatosan gyengül a magyar deviza. Az Equilor reggeli hírlevelében arról írt, hogy a 377-es szintnél található az euró/forintban támasz, a 382,3-es ellenállást pedig azóta már át is törte a kurzus. Az utóbbi négy hétben 4 százalékkal gyengült a forint, kéthavi mélypontra került az euróval szemben. Az euró kismértékben erősödik a dollárhoz képest, a kereszt 1,05 fölé került. Szerda este lesz a Fed kamatdöntő ülése, ami ismét nagyobb kilengést hozhat a vezető devizapár piacára.

forint bankjegyek húszezresek pénz árfolyam Stack of Hungarian banknotes money (forints). Europe Hungary
Fotó: Shutterstock

A magyar részvények jól teljesítenek, a vezető papírok árfolyama pluszban van, a három blue chip kurzusa 1 százalékkal nőtt. A Mol piacát a mai napra várt olajfinomítói és vegyipari marzsadatok mozgathatják meg. Európában is pozitív a hangulat, a DAX közel 1 százalékkal kereskedik az előző napi záróértéke felett. 



 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.