BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter vezette az erősödést szerdán

A fekete bárány pedig a Magyar Telekom volt.

A Fed kamatdöntő ülését megelőző – ilyenkor szokatlan módon – alapvetően kedvező nemzetközi hangulatban, a meghatározó európai tőzsdeindexeket némiképp felülteljesítve, 1,2 százalékkal, 41 653 pontra erősödött szerdán a BUX. A hazai részvénypiac forgalma kevéssel 7,5 milliárd forint alatt maradt.

Human,Hand,Stacking,Coins,Over,A,Black,Background,With,Hexagonal BÉT BUX Budapesti Értéktőzsde tőzsdenyitás
Fotó: Shutterstock

A blue chipek közül ismét a Richter nyújtotta a legjobb teljesítményt, a gyógyszerrészvény kurzusa 2,2 százalékkal, 8460 forintig emelkedett. Jól szerepelt azonban a Mol és az OTP is. Az előbbi papírjai 1,3 százalékkal, 2830 forintra drágultak, míg a bankrészvények árfolyama 0,6 százalékkal, 7902 forintig nőtt. A fekete bárány a nagyok közül ezúttal a Magyar Telekom volt, amely 0,8 százalékkal, 316 forint alá gyengült.

A kisebb kapitalizációjú részvények mezőnyére térve, megtorpant a Masterplast hetek óta tartó hegymenete, sőt az egyebek között az épületek hőszigeteléséhez szükséges anyagokat is gyártó vállalat részvényei több mint 3,8 százalékkal, egészen 3765 forintig zuhantak.

Erőteljesen, 2,4 százalékkal, 2600 forintig hajráztak ugyanakkor a legújabb akvizíciójának lezárását szerdán bejelentő Alteo részvényei.

A forint kurzusa ismét lefelé vette az irányt. Késő délután az euróért több mint 405 forintot, míg a dollárért csaknem 400 forintot kellett adni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.