BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel zárta a hetet a BUX

A forint állt, mint a cövek.

A Budapesti Értéktőzsde forgalma pénteken kevéssel túllépte a 8 milliárd forintot, a BUX 0,7 százalékkal, 42 328 ponton búcsúzott a héttől.

egyhetes betét Businessman showing the hands of interest.The percent sale deposits. százalék kamat BÉT BUX Budapesti Értéktőzsde tőzsdenyitás
Fotó: Shutterstock

A blue chipek közül az OTP, a Mol és a Magyar Telekom erősödött, míg a Richter gyengült. A legnagyobb hazai bank papírjai 1,3 százalékkal, 8142 forintra drágultak, ami némi megnyugvást jelenthet a befektetőknek, hiszen néhány napja még 8000 forint alatt is kereskedtek a részvényekkel.

A Mol folytatta a napok óta tartó hegymenetét, újabb 1,4 százalékos emelkedés után 2928 forintra ért, és ezzel már szinte teljesen ledolgozta az osztalékszelvénye levágását követő 10 százalékos árfolyamveszteségét.

A Richter felértékelődése viszont megtorpant, a gyógyszerrészvény kurzusa 0,7 százalékkal, 8305 forintig süllyedt.

A Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékkal, 325 forintra kapaszkodott.

A nap sztárpapírja az Alteo volt, amely 7,6 százalékkal, egészen 2560 forintig száguldott.

A hazai deviza lecövekelt 400 forint alatt, estefelé 397,9 forintot adtak egy euróért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.