BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisebb csökkenéssel zártak az amerikai tőzsdék

A befektetők kivártak a szerdán érkező inflációs adat előtt, a légitársaságok részvényei viszont így is nagyot raliztak.

Csökkenéssel fejezték be a keddi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek, a befektetők inkább kivártak a részvényvásárlással a szerdán érkező, nagy érdeklődéssel várt júniusi inflációs adat előtt. 

A Dow Jones 0,6 százalékot – 192 pontot – ereszkedve 30 981 ponton zárta a napot. Az ötszáz legnagyobb piaci értékű amerikai tőzsdei céget tömörítő S&P 500 0,9 százalékos csökkenéssel 3819 ponton végzett, míg a technológiai papírok első számú indexe, a Nasdaq közel százalékkal került lejjebb, 11 265 ponton megállapodva. 

Fotó: Shutterstock

Jó napjuk volt a légitársaságoknak, az American Airlines optimista negyedéves eredményprognózisára közel 10 százalékos ralival reagált a piac, és ez lendületet adott a szektortársaknak is. A United Airlines részvényei nyolc, a Delta Airlines és a Southwest Airlines papírjai pedig 6,3, illetve 4,6 százalékkal emelkedtek. Az erős júniusi repülőgépszállítási adatokon felbuzdulva 7,4 százalékkal húzták feljebb a befektetők a Boeing kurzusát is. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.