BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb akvizíción dolgozik a CIG Pannónia

A GVH már állást is foglalt az ügyben.

Kézhez kapta a CIG Pannónia Életbiztosító a Gazdasági Versenyhivatal szerdán kiadott hatósági bizonyítványát, melynek értelmében a BNP Paribas Cardif Biztosítóknak a Budapest Bankkal megkötött biztosítási szerződésállományának megszerzése nem indokolja az összefonódás vizsgálatát, a tranzakció végrehajtásának versenyjogi akadálya nincs.

Fotó: Simon Móricz-Sabján

Az életbiztosító és 100 százalékos leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító tavaly október 18-án kötött megállapodást a BNP Paribas Cardif Életbiztosítóval, valamint a BNP Paribas Cardif Biztosítóval az említett állomány megvásárlásáról.

A társaság kiemeli, hogy az állomány megszerzése a Magyar Nemzeti Bank engedélyéhez kötött.

A CIG igazgatósága emlékeztet, hogy a megállapodásból fakadó tranzakciós elemek tartalma jól illeszkedik a már korábban közzétett, a fejlődési irányokat és célokat tartalmazó Növekedési Stratégia keretrendszerébe, sőt annak meghatározó eleme, és hozzájárul ahhoz a célhoz, hogy a CIG Csoport az elkövetkezendő időszakban életbiztosítási és nem-életbiztosítási termékportfólióval is rendelkező, megbízható, meghatározó méretű, és stabil hátterű kompozit biztosítóvá váljon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.