BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null
ÜZLETRE HANGOLUNK

Egy ideig még alighanem várni kell a húszezres OTP-re

Egyszeri tételek sokasága csúfítja majd az OTP eredményét, amelyek mértéke 100 milliárd forint is lehet.

Az OTP részvényeinek jelenlegi árfolyama már nem a orosz–ukrán háborút tükrözi, a befektetők ugyanis gyakorlatilag nullára árazták a két piacot. Ráadásul a rubel is látványosan erősödött a forinttal szemben. A nyomott árazásban sokkal inkább a borús makrogazdasági jövőkép, a recessziós félelmek és a szabályozói környezet látszik.

Arbitrázs

A szektortársak eredményeiből ugyanakkor az látszik, hogy a leányaik meglepően jól teljesítettek az orosz piacon, így nem lenne nagy meglepetés, ha az OTP is kedvező számokat jelentene a második negyedéves mérlegében – véli Le Phuong Hai Thanh, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzési üzletágának vezetője. 

A szakértő szerint érdemes szem előtt tartani azt is, hogy az OTP orosz leánya nem a klasszikus modell alapján működik, ugyanis a bank leginkább fogyasztási hitelekre specializálódott, ráadásul már az első negyedéves jelentésben is jelezték, hogy a betétáramlás sem apadt el. 

A Concorde szakértője úgy számol, hogy a vártnál kedvezőbb negyedévet zárhatott az OTP, a tisztított eredmény sor után azonban romlik majd a kép, hiszen több kisebb-nagyobb egyszeri tételi is csúfíthatja a profitot. 

Az egy részvényre jutó eredményt 200-210 forintra várja a szakértő.

A bankszektori papírok vásárlásával kivárna Le Phuong Hai Thanh, a jó idők akkor jönnek el ismét a szektor számára, amikor véget érnek a kamatemelések.

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast

 

Podcastok

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.