BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megindultak a magyar részvények

Az OTP állt a rali élére.

A főbb nyugat-európai tőzsdeindexekhez hasonlóan a BUX is erősödött csütörtök délelőtt. A pesti börze legfontosabb mutatója 0,9 százalékkal, 43 319 pontig emelkedett 11 óráig. Elemzők szerint a tegnap megjelent kedvező amerikai konjunktúraszámok indokolják a felívelő mozgást.

BEF-alapok, részvények, növekedés Businessman hand kéz rámutat pointing finger to növekedés growth sikeres success pénzügyi finance üzlet business chart of metaverse metaverzum technology financial graph investment analízis diagram on analysis stock market tőzsde  background with digital economy exchange.
Fotó: Shutterstock

Az OTP-részvények álltak a növekedés élére a blue chipek közül, 2 százalékkal, 8680 forintig erősödve. A Mol és a Magyar Telekom is csatlakozott a ralihoz, előbbi közel egy százalékkal, 2964 forintig, utóbbi 0,3-del, 313 forintig drágult.

Egyedül a hetek óta jó formában lévő és remek második negyedéves számairól szerdán jelentett Richter ingadozik előző napi záróára környékén, utoljára 8370 forinton kötöttek rá, ami 0,2 százalékos plusz, ám néhány perccel korábban még a pirosban járt a papír.

A forint némileg gyengült, az euróval 396,5 forint körül kereskednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.