BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hirtelen erőre kapott a forint

A vártnál lassabban nőttek Amerikában a tartós fogyasztási cikkek új megrendelései.

Délután újra erősödni kezdett a forint, míg 2 óra körül még 412 forint körül váltották az eurót, háromnegyed négy körül 409 forintra csökkent a közöségi deviza kurzusa. 

Man,In,A,Suit,Is,Counting,Hungarian,Forints.,Concept,Showing, Man in a suit is counting hungarian forints. Concept showing hungarian businessman, hungarian economy and finance Man in a suit is counting hungarian forints. Concept showing hungarian businessman, hungarian economy and finance
Fotó: Shutterstock

Az euró alapkamatát kora délután az Európai Központi Bank a vártnak megfelelően 0,75 százalékkal emelte. Ezt követően az amerikai kereskedelmi minisztérium is közzétette szeptemberi jelentését, amelyből elemzők azt emelték ki, hogy a tartós fogyasztási cikkek új megrendelései a vártnál kissé lassabban, 0,4 százalékkal nőttek az előző hónaphoz képest. 

A Dow Jones Newswires által megkérdezett közgazdászok előzetesen 0,7 százalékos növekedést vártak, így a befektetők kevésbé tarthatnak a Fed újabb szigorításától.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.