BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lelkesedéssel rajtolt az amerikai tőzsde

Felfelé vették az irányt csütörtökön a tengerentúli részvényindexek, a londoni tőzsdén viszont pesszimistára fordult a hangulat a kormányfő lemondását követően.

Felfelé vették az irányt az amerikai részvényindexek a csütörtöki kereskedés indulását követően. A Dow Jones ipariátlag-index közel fél százalékkal, 30 560 pontig került feljebb, a félezer legnagyobb piaci méretű tengerentúli céget tartalmazó S&P 500 ennél szerényebb, 0,1 százalékos pluszban járt a nap elején. A főként technológiai részvényeket tartalmazó Nasdaq Composite 0,3 százalékos emelkedést tudhat maga mögött.

A befektetői hangulat Európában már sokkal vegyesebb, a milánói és a madridi börze 0,5-0,4 százalékos növekedéssel kiemelkedik a nyugat-európai mezőnyből, a párizsi CAC 40 0,1 százalékos plusszal kullog mögöttük. A frankfurti DAX viszont 0,2 százalékos mínusznál jár, a londoni FTSE 100 pedig 0,3 százalékot ereszkedett. Nap közben még a londoni börze is emelkedéssel próbálkozott, Liz Truss brit konzervatív párti miniszterelnök lemondása viszont a befektetők kedvét szegte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.