BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A jegybank több mint 16 millió forintra büntette az Eximbankot

Az MNB közzétett határozata március 31-ig kötelezi a hiányosságok megszüntetésére az Eximbankot.

A Magyar Nemzeti Bank vállalatirányítási, adatszolgáltatási, szabályozási és tőkemegfelelési hiányosságok miatt 16,3 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a Magyar Export-Import Bank Zrt.-re (Eximbank) – közölte az MNB. 

20200610 BudapestMagyar Nemzeti Bank (MNB)Fotó: Kurucz Árpád (KA)Magyar Nemzet20200610 Budapest

Magyar Nemzeti Bank (MNB)
Fotó: Kurucz Árpád (KA)
Magyar Nemzet
Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

A bírság megállapításánál a jegybank súlyosbító körülményként értékelte, hogy 

 

jó néhány hiányosság jelentős kockázatot okozott, az egyik pedig már régóta fennállt. Hozzátették ugyanakkor, hogy a jogszabálysértéseknek nem volt hatásuk a pénzügyi piacok szereplőire és az ügyfeleikre, a hiányosságokat pedig részben már az ellenőrzési eljárás során kiküszöbölték. 

 

A többi hiba kijavítását a hitelintézet határidőre vállalta, működését a jegybanki vizsgálat során feltárt problémák nem veszélyeztetik – tették hozzá. 

Az MNB pénteken közzétett határozata március 31-ig kötelezi a hiányosságok megszüntetésére az Eximbankot. Az intézkedések végrehajtásáról készített belső ellenőri jelentést május 15-ig kell elküldeniük a jegybanknak – olvasható a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.