BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól tartja magát a forint, a befektetők plázázni mentek

A tőzsdén messze átlag alatti a forgalom.

Nem tört meg a jó hangulat a devizapiacon. Míg a hajnali órákban 405 forint körül kellett fizetni egy euróért, délutánra 403–403,20 forint közé korrigált a keresztárfolyam.

Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Nagyon enyhe a forgalom a tőzsdén, délután fél háromig mindössze 3,7 milliárd forint értékben kötöttek üzletet. Elképzelhető, hogy a közelgő karácsony miatt a befektetők zárták pozícióikat. 
A nap vesztese az Alteo, az energetikai társaság befektetői nem fogadták jól a Mol általi felvásárlás hírét , a részvény 6 százalékos mínuszban, 3100 forinton forog.

A blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó papírja 1,58 százalékos erősödés után 9005 forintot ér. 

Rég jártak 9000 forint felett a Richter-papírok

Az OTP 0,3 százalékos gyengülés után, 10 355 forinton cserélt gazdát, a Mol 0,9 százalékkal került lejjebb, papírjai 2592 forinton forogtak.  A Telekom 1,5 százalékot drágult, 337 forinton vették. 
A BUX 45 088 ponton áll, ami minimális, 0,04 százalékos erősödés. Ezzel alulteljesít az európai piacokhoz képest a magyar index, a vezető európai mutatók 0,4-0,5 százalékos pluszban vannak a kereskedés vége előtt közel két órával. 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.