BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két bal lábbal kelt pénteken a forint

Veszített értékéből a főbb devizákkal szemben a magyar fizetőeszköz.

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest péntek reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az euró jegyzése 387,76 forintra ment fel péntek reggel hét órára az előző esti 386,10 forintról, ami a forint 0,4 százalékos gyengülésének felel meg. A dollárt 361,56 forinton jegyzik, 359,09 forint után, 0,7 százalékos forintgyengüléssel, a svájci frank jegyzése pedig 391,72 forintra emelkedett, 390,35 forintról, 0,3 százalékkal gyengébb forintárfolyammal.

Péntek reggeli jegyzésén a forint a hét eleji árfolyamán áll az euróval szemben, 0,6 százalékkal gyengébben a dollár és 0,9 százalékkal gyengébben a svájci frank ellenében. Február eleje óta a forint 0,9 százalékot erősödött az euró, és 0,3 százalékot a svájci frank ellenében, 0,4 százalékkal áll gyengébben viszont a dollárral szemben.

Az év eleji kezdéshez képest, péntek reggeli jegyzésén 2,9 százalékkal áll erősebben a forint az euróval, 3,1 százalékkal a dollárral és 2,9 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.