BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiengedett estére a forint, már a 380-as szintet súrolja az euró árfolyama

Pénteken estére tovább gyengült a hazai fizetőeszköz az euróval szemben, a befektetők a hitelminősítői döntés miatt aggódhatnak.

Péntek estére sem enyhült a nyomás a forinton, a hazai fizetőeszköz tovább gyengült az euróval szemben, és vészesen közelít a 380-as szinthez.

euro
forint
váltó
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Pár perccel este fél nyolc után már 379,3 forintot kértek egy euróért a nemzetközi devizapiacon, ami 0,8 százalékos leértékelődés napon belül. A forint ezzel ma már több mint három egységet rontott az euróhoz képest.

A befektetőket aggaszthatja, hogy késő este – a Fitch és a Standard & Poor’s után – újabb hitelminősítő, a Moody’s vizsgálja felül Magyarország adósbesorolását, és az előjelek alapján egy újabb dorgálás is benne van a pakliban.

A forint az elmúlt hetekben remek formában volt, bár az évet még a 400-as szint környékéről kezdte, ám a jegybank keddi kamatülését és iránymutatását követően a tíz hónapos csúcsot jelentő 373-as szint alá is benézett az euróval szemben.

A dollár 0,6 százalékot erősödött a forinttal szemben, az amerikai pénzt 357,1 forinton váltják péntek este.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.