BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érdemes részvényt venni magas kamatoknál?

Elsősorban nem is itthon, hanem a globális piacon érezhető egy olyan hullám, hogy sokan most szállnak be egy jó osztalékpapírba, de akár energiacégbe is.

Mikor könnyebb a részvénypiacon befektetni? Amikor a többi piac vacak, vagyis mindenki csak a részvénypiacban bízhat? Vagy amikor más piacok is jelentős megtérülést ígérnek? – teszi fel a kérdést a Növekedés.hu cikke.

Hosszú évekig annyira alacsonyak voltak a kötvénypiaci kamatok, hogy a befektetőket könnyebben lehetett rábeszélni a részvényekre, hisz a nulla felett minden jó volt.

Markets Open As New Data Reveals That Inflation Numbers Are Easing
Fotó: Spencer Platt / Getty Images

Mint írják most fordított a kihívás, világszerte megnőttek a kamatok, magasabb az infláció, most vagy még ezeknél is magasabb hozammal kell kecsegtetnie egy jó részvényportfóliónak, vagy meg kell várni, amíg lejjebb mennek a fix hozamok. Igen ám, de amíg lefelé mennek a hozamok, addig lehet a legjobban keresni a kötvénypiacon, vagyis egyelőre tényleg nem könnyű rábírni a befektetőket, hogy a részvénypiacra tegyék a tétjeiket. További részletek a Növekedés.hu-n.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.