BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőzsdére menne a WE Soda

A WE Soda várhatóan bevezeti részvényeit a londoni tőzsdén. A tőzsdei bevezetés a legnagyobb befektetővállalatok szakmai segítségével készül.

A világ legnagyobb szódabikarbónát gyártó cége, a WE Soda szerdai közleményében adta hírül, hogy a vállalat részvényeinek tőzsdei bevezetését tervezi (IPO) – olvasható a Reuters oldalán. 

We Soda
Fotó: WE Soda

A cég már nem aggódik a brit tőzsdével kapcsolatos pletykák miatt, miszerint egyre kevesebben választják részvény-kibocsátási helyszínül a londoni parkettet. A társaság ugyanis sokáig bizonytalan volt abban, hogy érdemes-e az LSE-n (Londoni Értéktőzsde) bevezetni a részvényeit, miután több hazai és helyi vállalat inkább a nagyobb piacú és vonzóbb hozamokkal kecsegtető tengerentúli tőzsdét preferálta.

A cég a JPMorgannel, a BNP Paribasszal, a Goldman Sachsszal, a Morgan Stanley-vel, a Deutsche Bankkal, a Liberummal, a MUFG-vel és a Numisszal dolgozik együtt a lehetséges kibocsátáson. Terveik szerint ez a lépés az európai tőzsdei bevezetések csendesebb időszakában valósulna meg, mivel tavaly a gazdasági bizonytalanságok és az emelkedő kamatlábak majdnem befagyasztották a piacot.

A WE Soda a világon a legnagyobb gyártója a természetes szódabikarbónának, a csoport saját becslései és az Advancy elemzése alapján. A 2022. december 31-ével zárult évben a csoport mintegy 5,0 millió tonna szódabikarbónát állított elő, amely körülbelül 4,6 millió tonna szódabikarbónából (95 százalék) és körülbelül 0,4 millió mt nátrium-hidrogénkarbonátból (5 százalék) állt össze. A társaság tavalyi bevétele 1774 millió dollár volt, a korrigált EBITDA 838 millió dollárt tett ki. A szabad készpénz állománya az év során 741 millió USD volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.