BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A postán is sokan vesznek állampapírt

Érdemes megkérdezni, nyithatunk-e értékpapírszámlát a fiókokban, hiszen a nyomdai papírok kamata alacsonyabb.

Köszönhetően az elmúlt időszak kiváló értékesítési teljesítményének és a lakosság fokozott érdeklődésének, a Magyar Posta több mint 1050 milliárd forint értékű megtakarítási állományt kezel, ami az idén áprilisi, mintegy 9 ezer milliárdos lakossági állampapír-állomány 11 százaléka – derül ki a Magyar Posta hétfői közleményéből, amely felidézi, hogy a szervezet 1995. április 1-jén kezdte meg a lakossági magyar állampapír-értékesítési tevékenységét.

A tájékoztatásból kiderül, hogy jelenleg a posta hálózatában kétféle nyomdai állampapír érhető el, a Magyar Állampapír Plusz, valamint az 1 és 2 éves Kincstári Takarékjegyek, ugyanakkor értékpapírszámlán keresztül dematerializált állampapírok is elérhetők (Prémium Magyar Állampapír, Bónusz Magyar Állampapír, Egyéves Magyar Állampapír és Magyar Állampapír Plusz).

20221202 - Eger 1-es Posta.Fotó: Berán Dániel BD Heves Megyei Hírlap
Fotó: Berán Dániel / Mediaworks

Az értékpapírszámlák favoritja az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír, míg a nyomdai termékek közül az 1 éves Kincstári Takarékjegy. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által szervezett állampapír-kibocsátások és 

 

a Magyar Államkincstár megbízásából közvetített nyomdai állampapírok kizárólag a Magyar Posta mintegy 2000 szolgáltatóhelyén érhetők el, míg dematerializált állampapírokat 700 kijelölt postán vásárolhatunk.

 

Kohuth Viktor, a Magyar Posta üzleti vezérigazgató-helyettese elmondta, kiemelten fontosnak tartják a lakosság pénzügyi tudatosságának támogatását, ezért a dolgozóikat is folyamatosan képzik, hogy azok segítsék kiválasztani az optimális befektetési módot az ügyfelek számára. Hozzátette, hogy a postán díjmentesen, számlanyitási, számlavezetési és tranzakciós díj nélkül vásárolhatók állampapírok.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy míg a legnépszerűbb dematerializált állampíroknál alacsonyabb kamatot fizető nyomdai állampapírja 200 ezer ügyfélnek van, addig 62 ezren tudhatnak magukénak postai értékpapírszámlát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.