BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét megbüntette a jegybank a pesti tőzsde renitensét

Újabb, ezúttal hétmillió forintos bírságot kapott az OTT-One az MNB-től, mert a cég nem tette közzé határidőre tavalyi pénzügyi jelentését.

Hétmillió forint felügyeleti bírságot szabott ki az OTT-One Nyrt.-re a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a rendszeres tájékoztatási kötelezettség megsértése miatt. A jegybank egyúttal felszólítja a kibocsátót, hogy haladéktalanul intézkedjen a 2022. pénzügyi évről készített éves jelentésének közzétételéről. 

20220927 Budapest 
Budapesti Értéktőzsde 
BÉT

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG 20220927 Budapest Budapesti Értéktőzsde BÉTFotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A vállalat közleménye szerint a fenti kötelezettségének csak a könyvvizsgálói szemle eredményét követően tud eleget tenni, illetve méltányosság alapján részletfizetés engedélyezését fogja kérni. 

Az OTT-One részvényeinek tőzsdei kereskedését még 2021-ben függesztette fel az MNB, eredetileg azért, mert a kibocsátó hiányosan – lényegi, a tőzsdei befektetők számára a megítélést potenciálisan érintő információt elhallgatva – tette közzé, hogy könyvvizsgálója visszaadta a 2020-as pénzügyi évre vonatkozó megbízását.

A jegybank ezt követően célvizsgálatot is végzett a kibocsátónál, melynek során 111 millió forint bírságot rótt ki rá, mivel az többször elmulasztotta közzétenni rendkívüli tájékoztatását a részvényei értékét, hozamát érintő információkról. 

Az MNB a tavalyi mellett a társaság 2019., 2020., 2021. évi auditált éves beszámolóját is hiányolja, ezért a tőzsdei terméklistáról történő törlést is mérlegeli a társasággal szemben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.