BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszafogottan, de erősödött csütörtökön a pesti tőzsde

Zöldben zártak a vezető részvények, emelkedett a BUX index a kereskedés végeztével.

Visszafogott, 6,6 milliárd forintos forgalom mellett erősödött csütörtökön a pesti tőzsde, a BUX index 0,23 százalékot emelkedve 50 616 ponton fejezte be a kereskedést. 

20220927 Budapest 
Budapesti Értéktőzsde 
BÉT

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG 20220927 Budapest Budapesti Értéktőzsde BÉTFotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Hasonlóan teljesítettek a blue chipek is: az OTP részvényei 0,33 százalékot erősödve, 3,8 milliárd forintos fogalomban 12 080 forintig, míg a Richter papírjai 0,12 százalékkal emelkedve, 966 millió forintos forgalom mellett 8500 forintig meneteltek. 

A Mol kurzusa 862 millió forintos érdeklődés mellett 0,4 százalékot erősödött, az olajipari cég papírjai 2998 forinton zárták a napot. 

A vezető részvények közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban: a távközlési cég részvényei 1,23 százalékkal 410 forintig erősödtek 14,4 millió forintos forgalom mellett.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a BUX index a nemzetközi piacokat követve iránytalanul mozgott.

Az elemző hozzátette, hogy inkább a deviza piacon voltak „izgalmak”, ugyanis délután egy nagyon erős amerikai GDP-adat érkezett, amelynek hatására a dollár erősödött, a forint pedig gyengült. A forintot röviddel este 6 óra előtt 371,78 körül jegyezték az euró ellenében, ami mintegy egytized százalékkal gyengébb a szerda esti szintjeinél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.