BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter volt a pesti tőzsde hőse, a forintnak nem jutott megmentő

A közel másfél százalékot erősödő Richternek köszönhetően minimális emelkedéssel zárt hétfőn a pesti tőzsde, a forint viszont sokat gyengült a dollárral és az euróval szemben is.

Visszafogottan optimista hangulatban kereskedtek hétfőn a kontinensünk tőzsdéin, a vezető nyugat-európai részvényindexek zömében kisebb pluszban nyugtázták a napot. A pesti tőzsdén is sokáig a vevők diktálták a tempót, a piaczárásra azonban megtört a lendület, a BUX végül szerény 0,1 százalékos erősödéssel, 53 375 ponton zárt, a parkett forgalma ezúttal nem érte el a kilencmilliárd forintot.

20220927 Budapest 
Budapesti Értéktőzsde 
BÉT

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG 20220927 Budapest Budapesti Értéktőzsde BÉTFotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A legfogalmasabb hazai papír, az OTP 0,7 százalékkal fordult le, és 12 810 forintról várja a folytatást. A vesztes oldalon végzett a szintén 0,7 százalékot leadó, 418,5 forintig bukdácsoló Magyar Telekom is.

A Mol-részvények 0,1 százalékkal, 2780 forintig kerültek feljebb.

A BUX támaszát a Richter adta, ellensúlyozva az előbbiek gyengélkedését. A Molhoz hasonlóan pénteken jelentő gyógyszergyártó kurzusa 1,3 százalékos emelkedéssel 8880 forintig menetelt.

Az indextagok közül a Zwack tudhatja maga mögött a legjobb teljesítményt 2,8 százalékos drágulással, míg a legrosszabb napot az Akko részvényesei zárták 3,8 százalékos zuhanást követően.

A forint meglehetősen gyengén kezdte a hetet. Az euró jegyzése a délután folyamán egészen a 388-as szint közelébe szökött fel, a tőzsdezárásra innen a 387-es szintig ereszkedett vissza, ami 0,7 százalékos forintgyengülést jelent. A dollárt szintén 0,7 százalékkal drágábban, 351,2 forintért adják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.